Bohumín dokončil stavbu nové zubní kliniky, do objektu se stěhují lékaři

4. říjen 2023 07:41

V Bohumíně začnou ordinovat tři noví zubaři. Město totiž dokončilo přestavbu bývalé veteriny na zubní kliniku. Rekonstrukce vyšla radnici na 22 milionů korun. Celkově se zubaři budou starat o 3000 pacientů.

Kapacitu zájemci naplnili už v předregistraci. Tu spustila Bohumínská městská nemocnice, která dentisty zaměstnává, už na začátku letošního roku. Využilo jí 16 tisíc lidí, z toho 4,5 tisíce přímo z Bohumína.

Čekárna zubní kliniky

Celou investici platilo město ze svého rozpočtu. „V objektu jsme museli kompletně vyměnit rozvody vody a kanalizace, udělat nové elektrorozvody a vyměnit radiátory. Rekonstrukce zahrnovala i vybudování nových příček, podlah, omítek a podhledů. K tomu jsme pořídili do ordinací kompletní zubařské vybavení a před objektem vybudovali parkoviště,“ upřesnila bohumínská mluvčí Jana Končítková.

Nová zubní klinika začne sloužit ještě tento měsíc a budou v ní ordinovat dvě lékařky a jeden lékař. Kromě ordinací disponuje nová dentální klinika i centrální recepcí s čekárnou a prostory pro dentální hygienu.

U objektu vzniklo i parkoviště
autoři: Adam Tomáš , tif
Spustit audio

Související