Brňan ukradl v obchodě trenky a Pretty Woman slaví třicet let. Dejte si zprávy z uplynulého týdne

27. březen 2020

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vyzobávají ty nejzelenější olivy ze zpravodajské sklizně.

Zuzana a Ivana jako vždy vybraly pikantní kauzy jak ze světa, tak z Brna. Začaly u filmu Pretty Woman, který nyní slaví třicet let. Moderátorky doslova šokovalo, že se biják původně měl jmenovat 3000 dolarů, příběh neměl být komediální a nešlo by ani o žádnou velkou romantiku. V původní verzi scénáře se prostitutka Vivian s milionářem Edwardem rozloučila slovy: „Nenávidím tě.“ To je ostatně častá hláška ve vztazích Ivany i Zuzany, ale o tom jindy.

Další zpráva přišla z Nizozemska: čapí pár tam sabotuje provoz železnice. Své hnízdo si totiž postavil přímo nad tratí na tyčích, které podpírají vedení u tamní železniční stanice. K tomu Ivana a Zuzana nic moc neřekly, protože s podobnými úkazy nemají zkušenost.

Nakonec ale naštěstí došlo zas a znova na krimi zprávy z Brna. V jedné z tamních prodejen ukradl muž trenýrky a místo nich tam nechal své špinavé. Vzhledem k nouzovému stavu mu hrozí až osmileté vězení. Ivana chytře poznamenala, že kdyby si nechal i ty špinavé trencle a vypral je, měl by nyní dvoje.

Je mezi trenkovým démonem, čapími sabotéry a komedií o prostituci nějaká tajemná souvislost? Asi ne, ale to nevadí. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.