Bruslení na závodišti. Pardubice v pondělí otevřou veřejné kluziště

14. prosinec 2023 10:40

Na Pardubické závodiště se vrací veřejné bruslení. Na okraji města po roce opět vznikla ledová plocha, kterou bude moci využívat široká veřejnost.

Ledová plocha odpovídající hokejovému hřišti je postavena v prostoru za paddockem v sousedství stájí. Veřejnosti by měla být k dispozici od příštího týdne, konkrétně od 18. prosince. Pokud aktuální meteorologické podmínky dovolí, bude pondělní odpoledne generálkou před ostrým provozem ledové plochy. Ta by měla být v plném běhu od úterý 19. prosince 2023.

Kdy na bruslení?

V celodenním časovém harmonogramu jsou vždy vyhrazeny hodinové bloky pro veřejné bruslení, rodiny s dětmi, školy a školky a také pro pronájem „hobby“. Například o vánočních prázdninách by se mělo bruslit od půl osmé ráno až do půl desáté večer. Přesný harmonogram je uveřejněn na webu.

Mateřské, základní i střední školy mají v případě organizovaného bruslení vstup zcela zdarma. Je to díky partnerovi SEV.EN Česká energie, která se tímto rozhodla podpořit sportování mládeže. Bloky pro bruslení škol jsou vyhrazeny v době školního vyučování v dopoledních hodinách, a to od ledna příštího roku, a je nutné je předem rezervovat.

Kluziště bez půjčovny

Bruslařům jsou k dispozici uzamykatelné skříňky, občerstvení, parkoviště v areálu závodiště i toalety. Na závodišti však tentokrát nebude možné zapůjčit si brusle ani je nabrousit.

autor: pta | zdroj: Dostihový spolek
Spustit audio

Související