Bůček k obědu můžete vykompenzovat zelím, doporučuje odborník na výživu
„Mléko a mléčné výrobky jsou ideální potraviny, které obsahují prakticky všechny látky, které organismus potřebuje,“ tvrdí Petr Tláskal, předseda Společnosti pro výživu a vedoucí lékař oddělení léčebné výživy ve FN Motol Praha. Imunitě prospějeme třeba jogurtem a kysanými výrobky, zelí má zase vlákninu. Součástí dnešního životního stylu je i veganství, některé složky této výživy je ale nutné doplňovat. „Jsem pro výživu, která je plnohodnotná se všemi složkami,“ zdůrazňuje.
Související
-
Každý chleba je úplně jiný, protože kvásek je pokaždé v jiném rozpoložení, vysvětluje blogerka
Vystudovaná žurnalistka Juliana Fischerová se zamilovala do pečení chleba. Své zkušenosti sdílí na sociálních sítích pod pseudonymem Maškrtnica.
-
Pokud máte dobrá zrnka, káva bude chutná, i když se vám úplně nepovede, ujišťuje pražič a barista
Pražič a barista z Candycane coffee Ondřej Štoksa denně hledá cesty, jak upražit skvělou kávu. Co všechno ovlivňuje hrubost mletí? Jak si dobrou kávu můžete připravit doma?
-
Z kuchařské olympiády přivezli stříbro a bronz. Měli jsme vyšší ambice, hodnotí čeští reprezentanti
Zkusili jsme tlačit národní gastronomii, ale pro komisaře byl muflon příliš zvěřinový, komentují šéfkuchař Martin Svatek a manažer Tomáš Popp účast na kuchařské olympiádě.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.