Budoucí kadeřníci ze Stochova sbírají první zkušenosti. V novém salonu v Kladně trénují módní střihy i barvení vlasů

10. prosinec 2018 13:56

Budoucí kadeřníci ze Stochova na Kladensku sbírají první zkušenosti v novém salonu v Kladně. Dámské mikádo nebo pánský střih tu pořídíte doslova jen za pár desítek korun. Za výlohou v ulici Ivana Olbrachta v centru Kladna najdete několik kadeřnických stolků s křesílky a zrcadly. Hned za dveřmi je recepce.

„Je tu pánské, dámské i dětské kadeřnictví a chtěli bychom nabídnout zákazníkům střihy, které právě ve světě „letí“, říká vedoucí odborného výcviku Linda Růžičková s tím, že se tu budoucí kadeřníci učí i veškeré nové metody práce.

V žákovském kadeřnictví se mladí kadeřníci a kadeřnice učí stříhat, barvit i holit. Na jejich práci přitom dohlížejí učitelé odborného výcviku

Na návštěvníky tu čeká například Vladimír Diačuk. „Zatím tu moc lidí nebylo, ale na mně už si to spolužačky zkoušely, takže jsem byl jejich model,“ říká s úsměvem

Služby zdejších kadeřníků a kadeřnic přišla vyzkoušet Jarmila Bakalárová. A byla spokojená. „Potřebovala jsem vyrovnat a trochu upravit vlasy a to mi děvčata splnila. Jsou milá, dá se s nimi povídat, byla legrace,“ potvrdila zákaznice.

Časem by zde měl vzniknout takzvaný barber-shop. „Specialitou bude například stínování vlasů pomocí strojků a zaholování a holení vousů břitvou,“ dodala Linda Růžičková.

Spustit audio