Česká pošta prodává zrušené pobočky ve Svitavách a Chrudimi

26. červenec 2023 13:24

Zavřené pošty budou na prodej. V Pardubickém kraji minulý měsíc skončilo šestnáct poboček. Česká pošta se rozhodla síť zredukovat kvůli úsporám. Teď se chystá některé opuštěné objekty prodat.

Na konci června zavřelo šest poboček v Pardubicích, v Chrudimi skončily tři, stejný počet ztratilo Ústí nad Orlicí, Svitavy přišly o dvě, jedna pošta zavřela v České Třebové a v Hlinsku. Po celém Česku to bylo 300 poboček a má to být opatření, kterým chce Česká pošta snížit výdaje na provoz. V podstatě všechny radnice v našem kraji s tímhle rozhodnutím nesouhlasily, ale jejich námitky neuspěly. Pošty zanikly k prvnímu červenci.

Čtěte také

Česká pošta se teď chce zbavit těch poboček, pro které nemá žádné jiné využití. Na svém webu má seznam budov, které nabídne k prodeji. A jsou tam i čtyři čerstvě zrušené pobočky v našem kraji - dvě v Chrudimi a dvě ve Svitavách. V Chrudimi-Medlešicích je cena stanovená minimálně na tři a půl milionu korun, druhá pobočka v sídlišti U Stadionu je oceněná na víc než pět milionů. Ve Svitavách se má prodávat sídlištní pošta v blízkosti nádraží a také budova v ulici Tyrše a Fügnera, tam ale ceny určené nejsou.

Koupí města budovy?

Svitavská radnice určitě nebude stát o zrušenou poštu na sídlišti. Druhá budova už je zajímavější, stojí v blízkosti historického jádra a Svitavy možnost odkoupení prověřovaly. Žádná dohoda na stole ale není, už i proto, že ještě není znalecký posudek ceny. Pošta počítá s elektronickou aukcí. A v Chrudimi je to jasnější - tam se radnice kupovat nechystá, o zavřené poštovní pobočky zájem nemá.

Spustit audio

Související