Chráníme želvy: Poslechněte si rozhovor, stáhněte si omalovánky a vyhrajte

17. červen 2023

Líbí se vám roztomilé želvy? Tak to vás bude určitě zajímat, proč bychom je měli chránit. Navíc pro vás máme super omalovánky!

Poslechněte si rozhovor o mořských želvách a jejich ochraně. Jak takové želvičky žijí a co je nejvíc trápí, se Veronika Hájková ptala Hanky Svobodové z organizace Chráníme mořské želvy.

Napište nám a vyhrajte

Veronika a Hanka si pro vás navíc připravily překvapení. Někteří z vás se možná o prázdninách vypraví do zahraničí a třeba tam nějakou tu želvu uvidí na vlastní oči. Napište nám o tom a klidně i pošlete fotku na radiojunior@rozhlas.czDo předmětu zprávy nezapomeňte uvést heslo „Želvy“ a do emailu napište své jméno, věk a poštovní adresu. 

9. září 2023 se v Klubu Rádia Junior s Hankou Svobodovou opět uvidíme a uslyšíme a z vašich dopisů a zpráv vylosujeme některé, co dostanou želví odměnu.

Stáhněte si zábavné omalovánky

Máme pro vás i malý dáreček. Stáhněte si omalovánky se zábavnými úkoly, které vás toho o želvách spoustu naučí. Jsou v angličtině, abyste si ji trochu procvičili a mohli úkoly plnit třeba i s kamarády, které potkáte v cizích zemích.

Stáhněte si omalovánky tady >>

Že jste žádnou želvičku ještě nepotkali? Nevadí, napište nám stejně. Třeba o tom, jak se vám omalovánky líbily a co by vás o želvách ještě zajímalo.

Želvám moc pomůže, když se o jejich životě, o tom, co je ohrožuje, i o tom, jak jim můzeme pomoci, dozví co nejvíce lidí. Proč je to potřeba se dozvíte, když si poslechnete rozhovor, který najdete pod hlavní fotkou tohoto článku.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00. Nenechte si ujít rozhovory se zajímavými hosty >>

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online >>

autoři: Veronika Hájková , kpe
Spustit audio

Související