Dánové chtějí podíl na dubrovnickém letišti

14. červenec 2003
Zprávy

Chorvatsko se těší na další možnou zajímavou zahraniční investici - Dánové chtějí vylepšit podmínky na letišti v Dubrovníku. Turisté mají ale jiné starosti - na plážích se množí krádeže peněz a mobilních telefonů.

Chorvatští policisté zaznamenávají stále vyšší počet krádeží věcí, umístěných v taškách na plážích. Místní policie hlásí, že roste i počet vykradených apartmánů a upozorňuje turisty, aby si cenné věci ukládali na bezpečná místa nebo přímo do sejfů. Hoteliéři tvrdí, že se většinu krádeží podaří objasnit, ale turisté většinou stejně cennosti zpátky nedostanou.

Dánové se chystají investovat do dubrovnického letiště. Za dvacetiprocentní podíl na vlastnictví letiště hodlají zaplatit 20 milionů EUR. Pokud se obě strany dohodnou, půjde o největší zahraniční investici v Chorvatsku vůbec. Za dánské peníze by Chorvaté rádi opravili přistávací plochu a navýšili počet parkovacích míst před letištěm.

Zítra by v Dalmácii mělo být znovu teplo a skoro jasno. Meteorologové hlásí teploty od devětadvaceti do třiatřiceti stupňů.

autor: lcz
Spustit audio