Den na lyžích, Noc deskových her, prohlídky Gongu... Vybírejte z našich tipů

18. leden 2024

Kam za kulturou, zábavou, pohodou v pátek a o víkendu? Pokud ještě nemáte jasný plán, nechte se inspirovat naší nabídkou.

Pátek 19. ledna

BBC v Parníku
V 19 hodin rozezní ostravský klub Parník Boris Band Combination. Kapela Borise Urbánka zahraje svůj repertoár vycházející z energické fusion music.

Noc deskových her v Krnově
A s velkou výzvou pro hravé lidi přichází městská knihovna v Krnově. Pořádá totiž Noc deskových her. Od 19 hodin až do svítání budou v knihovně připraveny hry jak pro děti tak pro dospělé, a to všech možných žánrů a obtížností.

Čtenářovo doupě v Třinci
Třinecká knihovna zve milovníky knih a příběhů na setkání nazvané Čtenářovo doupě. Od 16 hodin je na programu v tamním M-klubu pro mladé a bude se tam povídat o knihách z žánru fantasy či sci-fi, ale i vyrábět deníky a záložky.

Pozvání do divadla
Slezské divadlo v Opavě uvádí bláznivou sci-fi komedii Ještě jednou, profesore. Představení začíná v 19 hodin.

Beseda o Tchaj-wanu
Ostravské centrum Pant zve na besedu o Tchaj-wanu. O budoucnosti této země po volbě nového prezidenta budou debatovat od 19 hodin Vladimír Baar z Ostravské univerzity a Olga Lomová z Univerzity Karlovy.

Sobota 20. ledna

Prohlídky Gongu v DOV
V 11 a ve 13 hodin se můžete zúčastnit komentované prohlídky multifunkční haly Gong v ostravských Dolních Vítkovicích. Průvodce přiblíží její minulost a současnost, účastníci akce si projdou i Galerii Gong, která právě hostí výstavu Fenomén Vítkovice.

Loudadlo v Brušperku
Dětské představení v podání loutkoherecké skupiny Loudadlo Praha se koná v Brušperku, a to od 16 hodin v sále tamní základní školy. V pohádce Na kouzelném paloučku vystoupí i postavičky Jú a Hele.

Koncert Adán Sánchez Band
V klubu Art v Ostrožné ulici v Opavě zahraje od 19 hodin Adán Sánchez Band. Jde o uskupení, které spojuje vášeň tradičního flamenca a hudbu latinskoamerickou.

Kurz čalounění židlí
Vestibul Interiér v Ostravě na Poděbradově ulici pořádá kurz čalounění židlí. Kurz trvá 5 hodin a začíná v 9.30. 

Neděle 21. ledna

Den na lyžích v Kopřivné
Ski areál Kopřivná je v neděli dějištěm závodů. Koná se tam akce Den na lyžích s Moravskoslezským krajem, který zahrnuje veřejné závody v obřím slalomu, soutěže a hry pro děti, ale také koncert skupiny O5 a Radeček. Akce se v Kopřivné koná od 9.30.

Rodinný workshop v Plato
V 10 dopoledne začíná v ostravské městské galerii současného umění Plato workshop pro rodiny s dětmi. Na několika stanovištích se budou vyrábět masky, psát bajky nebo hrát představení.

Představení pro děti v Ostravě
V ostravském kulturním domě K-Trio uvádějí od 10 hodin představení pro děti. Jde o divadelní adaptaci bajky Zvědavé slůně aneb jak sloni k chobotu přišli.

Představení pro děti ve Frýdku-Místku
A další dětské divadlo je v plánu i v kině Vlast ve Frýdku-Místku. V pohádce Dobrodrůženka uvidí návštěvníci výpravné kostýmy i střelené loutky za doprovodu živé hudby. Hraje soubor Elf, a to od 15ti hodin.

Novoroční koncert v Klimkovicích
V Klimkovicích v kostele Nejsvětější Trojice je tradiční Novoroční koncert. Vystoupí Akoband a jeho hosté. Začátek koncertu je v 16 hodin.

Transsibiřská magistrála ve fotografiích
Zveme i na přednášku s projekcí fotografií novináře a fotografa Iva Dokoupila, a to do Čajbaru Rotunda na Zámeckém náměstí v Krnově. Tématem bude Transsibiřská magistrála, přes 9 tisíc kilometrů dlouhá trať. Začátek je v 17 hodin.

Spustit audio