Digitální Radio Holiday může rozšířit své vysílání také do Hesenska

5. listopad 2021

Kromě Hamburku a Šlesvicka-Holštýnska bude moci nová digitální stanice Radio Holiday šířit svůj signál také v německé spolkové zemi Hesensko. Na konci září o tom rozhodl tamní mediální regulátor. Vysílateli se otvírá prostor hned v několika DAB+ multiplexech.

Německá rozhlasová stanice Radio Holiday přináší do tamního éteru zcela unikátní program – vysílání s prázdninovým konceptem, odpočinkovými hity a klidnou atmosférou. Provozovatel programu chápe DAB+ jako vhodnou platformu pro možnou rychlou expanzi po celém Německu. Ve vysílání najdou posluchači pořady o cestování, kultuře, muzejních akcích, památkách, koncertech a řadu dalšího souvisejícího s tématem volného času.

Ve spolkové zemi Hesensko se této stanici otvírá možný prostor ve dvou rozhlasových sítích, a to Hessen Süd a Hessen Nord. První síť by při uvažovaném zařazení šestnácti programů nabízela volné místo už pouze pro tento okruh, druhá je pak obsazena pouze deseti vysílateli. Ve stejné síti se má objevit i stanice Radio Unerhört Marburg (Radio RUM). Prázdninové hity zahrnují skladby posledních 40 let z formátů rock, pop, dance a oldies.

autor: lukpo
Spustit audio

Související