Díky akci Peču sobě, peču tobě se podařilo zdravotníkům předat desítky krabiček cukrovím

18. prosinec 2020 13:45

Krabičky s bezpočtem druhů cukroví potěšily zaměstnance prachatické nemocnice, kteří si v těchto dnech ani nestíhají sami napéct.

Potěšit a povzbudit zaměstnance prachatické nemocnice, kteří si v těchto dnech ani nestíhají sami napéct. To bylo hlavním mottem akce Peču sobě, peču tobě. Díky ní se podařilo zdravotníkům předat desítky krabiček s nespočtem druhů cukroví.

Při pohledu do kufru auta se pracovnice prachatické nemocnice skutečně zaradovaly. Ten byl totiž i přes úctyhodné rozměry úplně zaplněný zdobenými krabicemi i tácy s vánočním cukrovím. Organizátorka akce Peču sobě, peču tobě Jana Koubová odhaduje, že se do nemocnice podařilo napéct přes 100 krabiček cukroví:

Peču sobě, peču tobě. Díky této akci se podařilo zdravotníkům předat desítky krabiček s nespočtem druhů cukroví

„Každá žena nebo domácnosti, kde to pekli třeba i s dětmi, udělaly jednu nebo dvě krabičky, takže se nám jich sešlo takhle asi přes sto. Osobně jsem takový ohlas nečekala. Když jsem včera objížděla lidi, u kterých se krabičky shromažďovaly, tak jsem měla obrovskou radost, protože najednou byl kufr auta plný.“

Hlavním motivem pro organizátorku i rodiny, které cukroví pekly, bylo personál nemocnice potěšit a povzbudit. I podle reakcí zdravotní sestry Martiny Havlové se to skutečně podařilo.

„Je to opravdu hrozně milé a víme, že v tom nejsme sami, že lidi nám pomáhají a chtějí nám udělat krásné Vánoce, protože si myslím, že je opět prožijeme asi tady v nemocnici.“

Práci dobrovolníků ocenil také ředitel prachatické nemocnice Michal Čarvaš:

„Já to beru jako pozitivní a milý signál, že ta naše práce je nějak oceňována. Spousta zdravotníků se setkává i s negativními reakcemi, že někde někdo musí delší dobu čekat, nebo že všechno není ideální a tak, jak by si představovali nebo jak to bylo dříve. Takže si myslím, že tyto pozitivní signály jsou strašně důležité pro psychiku našich zaměstnanců.“

Dary od sponzorů a dobrovolníků se dostanou ke všem pracovníkům, kterých nemocnice zaměstnává přes 400. A je skutečně co rozdělovat. Jenom v posledních dnech nemocnice například přijala dary od vietnamské komunity z Prachaticka a Vlachova Březí nebo vánoční ozdoby vyrobené dětmi z Domu dědí a mládeže.

Peču sobě, peču tobě. Díky této akci se podařilo zdravotníkům předat desítky krabiček s nespočtem druhů cukroví
Spustit audio