Důchodce s alkoholem v kočárku a koronavirus jako boží trest. Je tu přehled zpráv týdne

6. březen 2020

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ty nejjemnější piškoty ze zpravodajského tiramisu.

Jako obvykle moderátorky zaujala celá škála zpráv jak ze světa, tak z Brna. Ivanu uhranulo, že po novozélandském Wellingtonu se pohybuje společenský kocour, který se nebojí navštěvovat nejrůznější podniky a ani se nebrání selfie s kolemjdoucími. Na rozdíl od moderátorek Mikrovlnek má dokonce vlastní fan page a heslo na Wikipedii, takže mu obě nepokrytě závidí.

A co se děje v sousedním Polsku? Někteří katoličtí kněží tam mají jasno: koronavirus je boží trest za hříchy jako homosexualita, interrupce nebo společný život žen a mužů bez manželského svazku. Když se to vezme kolem a kolem, za koronavirus tedy mohou hříšné moderátorky Mikrovlnek, které stále nejsou za nikoho vdané.

Nebyly by to Mikrovlnky, kdyby neinformovaly o deliktech v Brně. Tam opilý muž s kočárkem nadával lidem v šalině. Místo dítěte si v něm vezl alkohol. „Stane se,“ stoicky komentovala Zuzana.

Je mezi společenským kocourem, brněnským opilcem a koronavirem jako trestem za naše hříchy nějaká tajemná souvislost? Asi ne, ale to nevadí. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.