Ensemble FLAIR, Kapka ke kapce. Deska s výrazně zářivou stopou

13. listopad 2020

Album Kapka ke kapce je milým hostem našeho Hudebního přístavu, který velmi rád přijímá velmi široké spektrum příjemné a inteligentní hudby.

Novinková nahrávka Ensemble FLAIR nemůže být výjimkou. Je to nahrávka po všech stránkách podařená, krásná a atraktivní. Najdeme na ní 11 nových písní, o jejichž autorství se hudebně a textově dělí především Jan Rokyta a Klára Blažková.

V jednom případě zazářil svou bezprecedentní muzikalitou Beskydský chameleon Mariana Friedla, který se na desce mihnul stejně jako další hosté jako Gabriela Vermehlo či Denisa Hanušovská. Za zvuk nahrávky je zodpovědný mistru zvuku Aleš Huber, který potvrdil, že prestižní rozhlasovou cenu nezískal v loňském roce náhodou.

Kapka ke kapce je autorské album, které vstoupí nevtíravě do srdce. Našel jsem si na něm oblíbené pasáže, přemýšlel jsem nad metaforami křehkých poetických textů Kláry Blažkové, nechal jsem se unášet výraznou a nespoutanou muzikalitou členů Ensemble FLAIR. Je to deska s výrazně zářivou stopou, která určitě najde své místo v srdci nejednoho posluchače.

Zde je druhá ukázka z alba, píseň, podle níž se celé album jmenuje – Kapka ke kapce.

autor: Milan Bátor
Spustit audio

Související