Eva Turnová: Pepa má harém

19. duben 2024

Neznám muže, který by nechtěl mít harém a neznám ženu, která by nechtěla muže ovládat. Neznám muže, který by se chtěl nechat ovládat a ženu, která by chtěla být součástí harému. Ať se tomu říká skrytý matriarchát nebo odkrytý patriarchát, pod rouškou každého harému se skrývá feministické hnutí.

U nás býval prototypem tohoto hybridu Československý svaz žen v čele s Marií Kabrhelovou, tetou Václava Neckáře, která sice podléhala Národní frontě, ale zároveň šla tvrdě za svým.

Čtěte také

Heslo „Světu vládne žena“ potvrzuje také známý příběh „Pohádky tisíce a jedné noci“, kdy krutý král Šahrijár na ženy zanevřel, začal je používat jen na jednu noc a ráno nechal každou popravit. Až teprve krásná Šeherezáda mu znovu vypálila rybník.

Některé ženy umí vyzrát na muže dodnes.

Přenesme se do české vísky, kde jistý Pepa zbohatl prodejem peněženek online. V obchodu se mu dařilo, ale v lásce se párkrát spálil, a tak se rozhodl, že bude ženy střídat a nenechá se už nikdy ošálit.

Čtěte také

Vše mu vycházelo, dokud nenarazil na dívku s dechberoucím poprsím. Krásná a chytrá Šehereňadra si vygůglila diskusní fórum konkubín, aby se poradila, jak nejlépe muže přelstít.

„Zkus tohle,“ přišla okamžitá odpověď. „První noc nahoď nějaké těžké téma a tím ho zaměstnej a den nato mu pak dej nesplnitelný úkol.“

Celou první noc se Šehereňadra tvářila, že se vrací móda ledvinek a peněženky půjdou tudíž od válu. Rozhozený Šahripepa se ráno zeptal:

Čtěte také

„Odlétám na kongres kasírtašek, co chceš přivézt?“

„Přivez mi, prosím, tuhle rtěnku číslo 16 s názvem Pink Chocolate,“ špitla Šehereňadra, jelikož dobře věděla, že firma má poslední dobou ve rtěnkách chaos.

Po návratu Šahripepa zahřímal:

Eva Turnová

„Ženo, proč jsi mi neřekla, že číslo 16 už dávno není Pink Chocolate, ale Dream Blush?!“

„Možná jsem si spletla číslo. Zkus tedy, prosím, desítku.“

Jenže každý ví, že desítka je Ferry Breeze. A tak Šahripepa uvízl v bezcelních zónách a Šehereňadře se podařilo mu to na delší dobu natřít. Teď už je ovšem vše zas jako dřív: Pepa má harém, a ona šminek za tři.

Autorka je spisovatelka a rockerka
eva@turnova.cz

autor: Eva Turnová
Spustit audio