Expedice do světa veterinářů a jejich pacientů aneb Co by se zvěrolékaři stát (ne)mělo

29. červenec 2023

Pamatujete si knihu To by se zvěrolékaři stát nemělo Jamese Herriota, nejoblíbenějšího veterináře na světě? A na jeho zvěřince vtipných, hřejivých, ale někdy i smutných zvířecích pacientů? Už přes čtyřicet let se mohou celé generace čtenářů ponořit do Herriotova skvělého vyprávění a podobný cíl má i Expedice do světa malých i velkých zvířecích miláčků a především těch, kdo je ošetřují. 

Červenec je měsíc, v němž veterinární lékaři i jejich pacienti slaví svůj den. Expedice prozkoumá, jak se liší současná práce veterinárních lékařů v malých ambulancích a ve velké veterinární nemocnici, nahlédne i do fungování a kompetencí Státní veterinární správy. Vypraví se i do záchranné stanice pro volně žijící zvířata.

Jsou v nemocnici psi a kočky společně?

Mají ve zvířecích nemocnicích postele nebo pelíšky? Mohou být na jednom odělení psi a kočky? Jak to chodí na zvířecí dermatologii, co dělají zvířata u zubaře a kdy může pes dostat cukrovku? Jak vyléčit zlomeniny ptačích křídel nebo pařátů a kteří draví ptáci jsou nejlepší pěstouni a náhradní rodiče?

Expedici povedou zakladatel Veterinární nemocnice v Českém Brodě MVDr. Ondřej Rychlík, veterinární endokrinolog MVDr. Jaromír Bláha, mluvčí Státní veterinární správy Mgr. Petr Vorlíček a zakladatel nejstarší Záchranné stanice pro volně žijících zvířata u nás v Bartošovicích Ing. Petr Orel.

Spustit audio

Související