Herec Marek Adamczyk má rád výzvy. Nezalekl se potápění, ani jízdy na historických lyžích. Se snowboardem si ale zatím netyká

Baví ho, když se v rámci přípravy na roli může něco přiučit a dostat se do nového prostředí. Vzpomíná třeba na běžkování ve filmu Poslední závod, nebo potápění v seriálu Pod hladinou. „Je to vždycky inspirativní setkání, protože je to úplně jiný svět než ten náš,“ říká známý herec.

Přiznává, že se snowboardem, na kterém jeho žena Eva získala spoustu medailí, včetně těch olympijských, se ale seznámil jen letmo. Fandit na závody bohužel nemá čas jezdit, protože o víkendech tančívá s partnerkou z televizní soutěže Star Dance Lenkou Norou Návorkovou.

Popularitu Marku Adamczykovi dříve než seriál Kukačky přinesla pohádka Nejlepší přítel, ve které si zahrál čerta Matěje. Jeho první rolí před kamerou byl Vašek Fiala v dramatu Lidice.

Momentálně je na volné noze. Po studiích na DAMU odešel do plzeňského Divadla Josefa Kajetána Tyla, odkud přešel do pražského Divadla na Vinohradech. Čeká ho zkoušení titulní role v inscenaci o Miloši Formanovi na Letní scéně Musea Kampa. Premiéra je naplánovaná na 18. červen.

Herec Marek Adamczyk

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Větrník najdete i na webu Českého rozhlasu Olomouc nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

autor: voj
Spustit audio

Související