Herečka Dana Morávková: Kabelku si umím navrhnout, ale na návrhářku si nehraji

26. únor 2021

Dana Morávková je elegantní žena. Miluje kabelky a umí si je sama vymyslet. „Je to moje vášeň,“ přiznává v Blízkých setkáních.

„Kabelkami jsem trochu posedlá, je to moje láska. A jsem šťastná, že je mohu i navrhovat. Manžel Petr je šťastný, že neutrácím, protože si ji umím sama vymyslet,“ usmívá se herečka. „Na návrhářku si ale nehraji. Načrtnu velmi neuměle svůj nápad, pak přijedu do továrny, kde vybíráme kování, kůži a barvu. Dělám to už 5 let a jsem za to moc ráda,“ popisuje herečka proces výroby.

Výročí

S manželem, klavíristou a skladatelem Petrem Maláskem, mají letos 25. výročí. „Seznámili jsme se tak, že jsem mu vrátila předehru ke skladbě k představení, kde jsem dělala choreografii. Bylo to dojemné, protože jsem si tenkrát myslela, že skladatelé běžně chodí na zkoušky, ale on tam chodil kvůli mně,“ vzpomíná Dana Morávková.

My jsme v manželství měli prostě kliku, poslechli jsme srdce a jsme šťastní. Rádi spolu trávíme čas a ani teď, kdy jsme více doma, nemáme žádnou krizi,“ pochvaluje si herečka.

Kde studuje jejich syn Petr? Jak učí choreografii ona? Která umělecká osobnost ji ovlivnila?

autoři: Adéla Gondíková , mis

Související