Herečka Kateřina Janečková se narodila v Šumperku, v tamním divadle zatím ale nehostovala

Divadelní herectví teď na chvíli odložila, veškerou svou energii dělí mezi malou dceru a Herecké workshopy Kalegro, které nabízí nejen profesionálům, ale i elévům, firmám a školám. Jejich názvy mluví za vše - Hlas a mluva, Autentický a přirozený projev, Moderování nebo Vnitřní klaun.

Kateřina Janečková je pro mnoho lidí stále Ošklivka Katka, hlavní hrdinka seriálu, který se natáčel před patnácti lety. Mimochodem roli dvakrát odmítla, zpětně o ní ale mluví jako o velké herecké škole. Nedávno jste ji mohli vidět jako Kristu, jednu z přítelkyň hlavního hrdiny seriálu Táta v nesnázích.

Je přesvědčená, že na hereckých školách by se mělo učit i to, jak se propagovat. „Já sama to neumím, přestože vím, že je potřeba o sobě v téhle profesi dávat vědět“ přiznává sympatická herečka, která své dětství trávila v zákulisí šumperského divadla, kde její maminka hrála, a tatínek režíroval.

Moderátorka Dita Vojnarová a herečka Kateřina Janečková

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Větrník najdete i na webu Českého rozhlasu Olomouc nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

autor: voj
Spustit audio