Hra na akordeon? Někdy to přijde shůry, usmívá se Kaczi před koncertem v olomouckém Velkém studiu

Kateřina Kouláková alias Kaczi je sympatická hudebnice a zpěvačka. Před pár týdny vydala nové album Kněhyně, nazvané podle jedné z beskydských hor.

Kaczi je známá hrou na akordeon, ale ten byl u ní až třetí v pořadí. „Začínala jsem hrou na klavír, kvůli kapele jsem se potom naučila na kytaru a akordeon bylo splněné přání dědečka,“ směje se.

Ve videoklipu k titulní písni jejího nového alba Kněhyně má nádherné šaty, ale také spolupracuje s divoce vyhlížejícím psem. „Měla jsem velký respekt, ale dopadlo to výborně,“ říká Kaczi.

K hudbě ji přivedli rodiče. „I pod jejich vlivem jsem tíhla k bigbítu a kapelnímu hraní, ale postupem času jsem se zase spíš osamostatňovala. A teď hrajeme většinou ve třech,“ vysvětluje.

Samozřejmě jste zváni na koncert Kaczi v našem Velkém studiu na Horním náměstí 21 ve středu 10. dubna. Vstupenky za 99 korun můžete zakoupit na recepci naší budovy v Pavelčákově 19.

Kompletní rozhovor si poslechněte ve výše přiloženém audiu.

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Větrník najdete i na webu Českého rozhlasu Olomouc nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio