Hradeckým fotbalistům začne nová sezóna příští sobotu na stadionu pražské Slavie. Už se na ni těší!

17. červenec 2023 08:59

Fotbalisté Hradce Králové prošli přípravou na novou sezónu bez porážky. Až samotný začátek ligy ale naplno ukáže, jak na tom tým kouče Jozefa Webra ve skutečnosti je. Do prvních kol se ale každopádně tým naladil vítězně a nabral potřebné sebevědomí.

Čtěte také

„Když se vyhraje, vždy je to ideální. Ale my máme těžší rozlosování, takže se musíme zaměřit i na defenzivní činnost. A takové výpadky v obraně, jaké jsme tam měli, to by nás v těch prvních kolech ligy mohlo mrzet,“ trenér Jozef Weber si po poslední přípravě s béčkem Sparty uvědomoval, že všechno není ještě úplně ideální.

Celkově ale panuje s přípravou spokojenost. „Jsem velice spokojený s přístupem hráčů. Jsme skromnější klub, je to vidět, ale v tom mužstvu cítím takovou kolektivní sílu a pracovitost. To se mi moc líbí a neměli jsme s trenéry za celou přípravu žádné výhrady, co se týče tréninkového procesu. Tam je spokojenost. Jeden výpadek je, a to mne mrzí, to byl výkon s Viktorií Žižkov. To nebylo v pořádku.

Čtěte také

Hradec si pro přípravu nevybral žádného soupeře z první ligy, o to víc se na ostré zápasy v nejvyšší soutěži hráči těší.

Zkušený Václav Pilař se nemůže dočkat prvního kola a utkání na Slavii. „Slavii každý zná, těším se na to moc. Čtyři týdny jsme teď makali a byli unavení, teď se to už bude jen ladit. Každý chce hrát raději mistrovské zápasy.

Pokud jde o ladění, mají na to Votroci ještě tento týden. „Těch věcí, které budeme ještě dolaďovat, je dost. Jak standardní situace, tak věci kolem defenzivy, říká trenér Weber.

Čtěte také

Na Slavii vyrazí hradečtí fotbalisté v sobotu 22. července a nemají důvod k přehnanému respektu - Slavii dvakrát z posledních čtyř zápasů porazili a prohráli jen jednou.

V jaké sestavě Hradec ligu začne zatím ještě Jozef Weber úplně neví, jasno má ale procentuálně o většině postů. „Jestli se nikdo nezraní, tak už máme jasno zhruba z 80 procent.

Týden po utkání na Slavii zamíří Votroci do Plzně, první zápas v nové domácí aréně je potom čeká 5. srpna proti Českým Budějovicím.

autoři: Tomáš Lörincz , baj
Spustit audio

Související