Její videa o spisovatelích okouzlila sociální sítě. Influencerka cojezoe sní o Nerudovi

2. duben 2022

Karolína Zoe Meixnerová natáčí videa o knížkách a jejich autorech. Své sledující tím baví i vzdělává. Další zajímavé rozhovory najdete na webu Rádia Junior.

Influencerka Karolína Zoe Meixnerová je na sociálních sítích známá jako @cojezoe. Na internetu sdílí vtipná videa, kde se převléká za české spisovatele minulosti. Přijde vám, že na Boženě Němcové nemůže být nic zábavného? Omyl!

Havlíček má frajerský kukuč

O sympatické Karolíně si lidé často myslí, že její nejzamilovanější rolí je právě Božena Němcová. Není to ale pravda, i když scénky, kde představuje tuto velkou spisovatelku, jsou na sítích velmi oblíbené.

„Do Boženy se mi převléká nejrychlěji, ale užívám si postavu Karla Havlíčka Borovského, který má takový takový frajerský kukuč,“ uvádí na pravou míru Zoe a dodává: „Snažím se jim nechávat i nějaké jejich charekterové rysy a gesta. Havlíček mě baví nejvíc.“

Sní o Nerudovi

Dříve pracovala v české televizi jako produkční a pomáhala natáčet dokumenty o známých osobnostech. S tím se pojí i její velké přání. „Vždy jsem si myslela, že bych dala dohromady dokument o Janu Nerudovi. Pořádný dokument o něm totiž nemáme. Měla jsem tedy tajný sen, že já ho natočím.“

Dráhu influencerky začala podcastem o literární historii a drbech o českých spisovatelích. Během covidu se pak pustila do videí na TikToku. Své sledující baví vtipnými převleky. „Snažím se pracovat čistě se svým šatníkem, s tím co nosím běžně. Řasenka je můj nejlepší kámoš,“ prozrazuje.

Vyděšený Andersen

Zoe se zaměřuje na postavy z 19. století. Zvažuje, že by si vybrala i jiné období? „Dříve jsem se tomu bránila, ale myslím, že je čas se přehoupnout do 20. století,“ říká.

Andersenovy pohádky má moc ráda, i když jsou většinou dost smutné. „Není se čemu divit,“ vysvětluje, Andersen trpěl různými strachy. Bál se, na hodně věcí si dával pozor a nakonec umřel na následky pádu z postele. To vám ve škole neprozradili, co? :-)

Jaké knížky by Zoe každému doporučila? Prozradila i pikantní zajímavosti a konspirační teorie o H. Ch. Andersenovi i Boženě Němcové. Poslechněte si rozhovor, který proběhl v rámci Noci s Andersenem 2022 na Rádiu Junior.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00. Nenechte si ujít rozhovory se zajímavými hosty >>

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online >>

autor: kpe

Související