Jen solárko, kardio a tvaroh? Kulturistika je mnohem víc a dá se dělat i se šrouby v páteři

1. březen 2023

Ivana a Zuzana tentokrát ve studia přivítaly Marii Bouchalovou, provdanou Berouškovou, která se po úrazu začala věnovat kulturistice a změnilo jí to život od základů.

Maruška popisovala, jak vypadala její trnitá cesta ke kulturistice – odjakživa sportovala jak ďas, ale pak si při závodu na kole těžce poranila páteř a měla takzvaně po ptákách. Po více než roce rehabilitací a pobytu v nemocničních zařízeních ale vstala jako Fénix z popela a začala studovat trenérství, které je nyní jejím občanským povoláním. Marie se také svěřila, že jejím velkým snem je zvítězit na velkých závodech v Americe, čemuž podřizuje celý život.

Buchty zajímalo, jestli se kulturistka může natírat obyčejným oliváčem a jak se nastříkat samoopalovacím sprejem v oblasti bikin a podpaží. Maruška vysvětila, že touto problematikou se zabývá samostatná profese – takzvaný stříkač, který vaše tělo obalí do opáleného hávu.

Řeč přišla ale i na citlivější strunu. Marie zmínila, že ji její příbuzná za vysportovaný zjev odsoudila s tím, že už podle ní nevypadá jako žena, a posteskla si, že ne každý je tolerantní vůči lidem, kteří se svým zjevem vymykají z davu. Bolavé téma ale uzavřela tím, že se má ráda a stojí si za svou cestou i tělem.

Buchty pak s Maruškou ještě probraly pití vína v posteli, randění ve fitku, balení manžela ve vinotéce, proteinové tyčinky, iontové nápoje, upřednostňování zdraví před svaly a mohlo se jít domů.

Pusťte si do uší a hlavně do duše Buchty a třeba si uvědomíte, že je možná dobré vyslyšet volání posilky.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.