Ježíškovým vnoučetem se můžete stát kdykoliv. Většinu přání chceme splnit do Štědrého dne, věří ředitelka nadačního fondu

Vánoce se blíží, a tak jsme opět spustili projekt zejména pro osamělé seniory s názvem Ježíškova vnoučata. Domovy po celém Česku už do naší databáze na stránkách ježíškovavnoučata.cz poslaly přes 4,5 tisíce vánočních přání svých klientů. Buďte rychlí – polovinu přání už si lidé zarezervovali a slíbili splnit.

„Do Ježíškových vnoučat se hlásí osamělí senioři, ale nehlásí se sami, ani jejich blízcí, ale hlásí je naše spojky – pečující v domovech pro seniory, terénní pracovníci, zdravotní sestry domácí péče,“ vysvětluje ředitelka Nadačního fondu Českého rozhlasu Gabriela Drastichová s tím, že domovy s klienty se mohou hlásit až do Štědrého dne.

Čtěte také

A jak se může každý stát Ježíškovým vnoučetem? Web ježíškovavnoučata.cz provází hlavním rozcestníkem. 

„Buď můžete plnit přímo přání vybraného seniora, nebo se můžete zapojit do finanční sbírky, ze které finanční fond hradí nákladnější přání. Po Novém roce plní všechna nesplněná přání, abychom udělali radost každému,“ dodává Drastichová.

Pokud si vyberete plnění přímo, tak si můžete vybrat podle cenové hladiny, podle toho, jestli to je dárek hmotný, nebo zážitek, můžete si vybrat podle kraje nebo obce, kde žijete. 

100 tisíc splněných přání

A kolik přání se podaří každý rok splnit? „Loňským šestým ročníkem jsme překonali magickou hranici sta tisíc splněných přání, ročně je to kolem 15 až 16 tisíc přání, které dárci splní. Myslím si, že letošní ročník nebude výjimkou,“ věří Drastichová.

A do kdy se lidé mohou do letošních Ježíškových vnoučat hlásit? „Mohou se v podstatě zapojit kdykoliv, budeme rádi, když stihneme většinu přání splnit do Štědrého dne, aby senioři našli splněné přání pod stromečkem,“ uzavírá Drastichová.

autoři: Petr Král , prh
Spustit audio