Jiří Březina: Vzplanutí. Z těla ženy zbyla jen hromádka popela. Spontánní vzplanutí, náhoda, nebo násilný čin?

Tomáš Volf, mladý policista se zálibou v metalu a černé kávě, řeší případ záhadné smrti. V zanedbaném činžáku na periferii se najde ohořelá mrtvola ženy, přitom samotný byt nenese žádné stopy po požáru. Byla to nešťastná náhoda? A jak s tím souvisí dávno uzavřený případ sotva plnoleté vražedkyně?

Účinkují: Václav Neužil a Veronika Khek Kubařová
Připravila: Kristýna Franková
Dramaturgie: Marina Feltlová
Režie: Vlado Rusko
Premiéra: 11. 4. 2024

Z ženy zbyla jen hromádka popela. Místnost, ve které se hrůzný nález nachází, je netknutá. Jde o spontánní vzplanutí, nebo násilný čin?

Případ uhořelé osamělé ženy by možná mohl být nešťastnou náhodou. Jenže způsob, jakým zemřela, probouzí v Tomášovi instinktivní reakci. Je vůbec možné, aby lidské tělo shořelo takovým způsobem? A může se to stát bez toho, aby celému procesu "pomáhal" někdo další? To je případ, nad kterým kroutí hlavou i zkušený vyšetřovatel požárů. Najít odpovědi rozhodně nebude snadné. Poručík Tomáš Volf na novém působišti v Praze mezi nové kolegy zrovna nezapadl a na složité vyšetřování je tak vlastně sám. Pomůže mu návrat k uzavřenému případu, který začal podobně hrůzným nálezem ohořelého lidského těla?

V policejním archívu se možná ukrývá odpověď. Několik let stará vražda, stejně zničené tělo. Může se ale stát, že narazí na něco, co změní život hned několika lidí.

Tomáš Volf změnil působiště a doufá, že napotřetí se mu konečně podaří nastartovat kariéru bez smůly, lepící se mu na paty (a bez klacků, které mu někdo hází pod nohy). Teď jenom přijít na to, jak rozplést nový případ a nezaplést se přitom do toho starého.

Další hry a četby poslouchejte živě na Dvojce a po odvysílání ještě po dobu čtyř týdnů online – na webu dvojka.rozhlas.cz nebo v aplikaci mujRozhlas.
Rozhlasové hry i audioknihy jsou k poslechu zdarma, není možné je stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související