K filmům servírují rum, na promítání můžete i se psem a záchod mají přímo v sále. Vítejte v kině Balt

3. leden 2023 13:47

Kino Balt otevřelo svůj sál s 26 místy v ulici Karoliny Světlé na Starém Městě teprve před čtvrt rokem. Rychle si ale získalo jméno mezi diváky, kteří hledají specifický kulturní zážitek.

Na začátku stál nápad dvou kamarádů založit rumové kino pro otrlé diváky, aby lépe snášeli projekci těch nejhorších filmů, které existují. V ceně lístku na tato představení už máte zahrnutou degustaci čtyř rumů a tapas v podobě oříšků.

Kino Balt je dog friendly

„Podle toho, jak je ten film špatný, tak si volíte frekvenci pití toho rumu. Zatím máme rekordmana, který za jedno devadesátiminutové představení vypil osmnáct rumů,“ vysvětluje jeden ze zakladatelů kina Balt David Paškevič.

Vedle toho ale promítají i další filmy bez konzumace alkoholu. Svoje místo našli v kině Balt také pejskaři. Při speciálních projekcích totiž dostanou čtyřnozí kamarádi pelíšek, něco na zub a misku s vodou. Další zajímavostí je toaleta přímo v sále.

„Ten záchod je ve skříni, specifikum je splachování skrz promítačku, je to takový IQ test. V zrcadle máme monitor a je vidět, co aktuálně běží v kině,“ přibližuje spoluzakladatel Ondřej Čáslavka.

„Někteří to využívají i docela dlouho, takže pak je tam fronta,“ dodává s úsměvem David Paškevič.

Podle čeho snímky, které budou promítat, vybírají? Poslechněte si celý rozhovor.

Ondřej Čáslavka a David Paškevič
autoři: Václav Müller ,
Spustit audio

Související