Když padnete v životě na hubu, posune vás to dál, věří Lucie Vondráčková

3. srpen 2019

Posledních osm let prožila v Kanadě, teď se ale s dětmi chystá zakotvit opět v Česku. Zůstane tady už navždy? „Poslední rok nevím, co bude zítra, takže se neodvažuju říkat nic předem,“ přiznává Lucie Vondráčková.

Loňský rok byl plný zvratů v osobním životě oblíbené zpěvačky. Na životní kotrmelce ale Lucie Vondráčková nežehrá: „Fajn jsou úspěchy, ale i neúspěchy. Když padnete v životě na hubu, posune vás to dál a ve větším skoku. Třeba si říkáte, že už nemůže být hůř, přijdete na to, že jste silnější, než jste si mysleli. Úspěch vás dokáže někdy naopak obalamutit a uspat, takže stagnujete. A já jdu raději dopředu, proto jsem se naučila přijímat obojí.”

Podpora fanoušků byla úžasná

Držitelka několika stříbrných Českých slavíků měla vždy pevnou fanouškovskou základnu. Poslední měsíce jejich věrnost prověřily a ukázaly, že sociální sítě mohou být nejen nástrojem pro šíření nenávisti a dezinformací, ale také zdrojem osobní útěchy a podpory.

„Hranice mezi fanoušky a interpretem se díky sociálním sítím smazává. A když se vám stane něco nespravedlivého, tak váš osobní příběh zasahuje i posluchače. A musím říct, že takovou vlnu podpory a krásných reakcí jsem vůbec nečekala,“ přiznává zpěvačka.

Co ji baví na dabingu a proč nepovažuje za ponižující chodit na castingy? K čemu ve své kariéře potřebuje doktorát z filozofie? A jaké další pracovní výzvy má před sebou?

autoři: Vláďa Slezák , and
Spustit audio

Související