Koncem března by se mohla postavit na svah, věří trenér Evy Samkové Marek Jelínek

Hostem talkshow Páteční finiš Kateřiny Neumannové je trenér snowboardcrossové královny Evy Samkové Marek Jelínek. Jeho svěřenci Kubičík, Hopjáková i Samková kvůli zranění přišli o možnost startovat na Hrách v Pekingu. Jak jako kouč krušné chvíle prožíval? Jak to v Česku vypadá se snowboardcrossovými tratěmi? Mají české děti zájem dělat atraktivní sport na závodní úrovni? Poslechněte si celý rozhovor!

Jako snowboarďáci jste parta pozitivních lidí. Jaká panovala uvnitř týmu nálada po sérii zraněních?

Každá nepříjemná událost směrem k olympijským hrám samozřejmě s týmem zatřese, je pak strašně těžké se vracet zpátky do toho pracovního módu. Měl jsem to navíc složitější v tom, že jsem byl v izolaci a komunikovali jsme hlavně přes sociální sítě a telefonicky. 

Čtěte také

Marku, jak se daří esu tvého týmu Evě Samkové?

Evka v rehabilitaci a návratu do normálního stavu pokračuje pořád, teď momentálně vyrazila na dovolenou někam k moři a náležitě si to užívá. Již chodí bez berlí a po komunikaci s panem profesorem Kolářem by jsme uvažovali, že by se koncem března, začátkem dubna postavila na sníh.

Jak naložit s motivací pro Evu s ohledem na nadcházející olympijské hry, které za 4 roky hostí Itálie?

Evka na to, že jí je 28 let, tak zažila hodně těžkých věcí. Přišla o rodiče, zažila těžká zranění, ale vždy se z toho vyhrabala a vrátila silnější. Podle mě letos kvůli zlomenině kotníků přišla o dvě zlaté medaile. Cítím z ní, že se čtyři roky bude maximálně připravovat, aby na dalších olympijských hrách zase uspěla.

Jakým směrem se snowboardcross bude ubírat? Kde je v zahraničí nejbližší trať na snowboardcross? Jaké má další trenérské sny? Poslechněte si celý rozhovor s Markem Jelínkem!

Páteční finiš K. Neumannové na Radiožurnálu Sport

Související