Kubovou účast na další olympiádě neláká, motivuje ji příprava dětí. ‚Dělám si pro a proti,‘ říká plavkyně

24. říjen 2023

Už se loučí s profesionální kariérou, přesto by za ní mohla udělat olympijskou tečku. Plavkyně Simona Kubová stále nezavrhla, že zabojuje o účast na hrách v Paříži, přestože původně už je v plánu neměla.

Místo vlastního tréninku ji víc naplňuje trénování dětí. Možná i proto, že jí svěřenci říkají princezno. Přesto by plavkyně Simona Kubová ještě mohla příští rok letět na olympiádu.

Když Český olympijský výbor fotil oblečení pro pařížské hry, pozval si jako modely kajakáře Jiřího Prskavce, který má účast jistou, střelce Jiřího Přívratského, jemuž by coby světové trojce také Francie neměla uniknout, kanoistu Lukáše Rohana, který o ni minimálně zabojuje. A Simonu Kubovou. Tak jak to s ní je a bude?

„Nechávám tomu volný průběh. Strašně moc lidí se mě na to ptá a já pořád nevím. Od ledna jsem omezila trénink. Chci, aby mě to bavilo. Jestli se to podaří, tak podaří. A jestli ne, tak ne. Nemám to už vyloženě jako prioritu, že si řeknu: ‚Jo, na olympiádu strašně chci jet.‘ Chtěla bych postupně najít vášeň pro něco jiného, než bylo moje osobní plavání,“ řekla Radiožurnálu Sport.

Simonu Kubovou, dříve Baumrtovou, ale můžete v bazénu stále vidět hodně často. Jednak přímo ve vodě, protože sice zvolnila, ale kolem šesti tréninků týdně pořád zvládá, a do toho začala pomáhat s přípravou dětí v Kadani.

„Je to skvělý, strašně mě to baví. Děti jsou super, říkají mi princezno a je to hrozně milé. Já jim říkám koblížci. Zatím mě to hodně baví, protože plavání se věnuji více než 25 let, tak jsem něco pochytila ve světě a byla by škoda, kdybych se tomu nevěnovala ještě potom,“ dodává.

Čtvrtá účast

A nebyla by škoda ještě naposledy nezkusit dostat se na olympiádu? Třikrát se to Simoně Kubové povedlo a letos zaostala za limitem pro Paříž o pouhých 18 setin.

„Ano, dělám si pro a proti. Být na čtyřech olympiádách za sebou je skvělý výsledek. Nikdy jsem nebyla na zahájení, takže to jsou dvě věci, kvůli kterým by mě lákalo tam být, ale nechci jet na olympiádu, abych skončila třeba třicátá,“ říká plavkyně Simona Kubová, která se původně chtěla loučit už na minulých hrách v Tokiu.

autoři: Jan Suchan , mim
Spustit audio

Související