Lékař: V Číně se prodává zvířecí maso na každém rohu a ne vždy v ideálních hygienických podmínkách

7. únor 2020 05:00

Petr Vylam, lékař jihlavské nemocnice, se specializuje na tradiční čínskou medicínu. V Číně, přímo ve Wu Chanu byl na několikaměsíční stáži.

Město Wu Chan je na české poměrně obrovské. „Všude se staví čtyřicetipatrové paneláky, silnice jsou pětiproudové,“ popsal lékař.

Celý svět spekuluje o původu nákazy coronavirem, mluví se o zvířecím mase.

Zvířecí maso

„Tam se prodává jídlo ne na každém rohu, ale ještě mezi nimi, takže všude. Prodávají tam nejrůznější zvířata od ryb, žab, želv, cokoli, co se dá sníst. A ta hygiena není z našeho pohledu taková, jak si představujeme tady.“

Chirurg Petr Vylam je v kontaktu s několika lékaři z Wu Chanu. „Píší mi, že mají všechno pod kontrolou,“ dodal.

autoři: Milan Soldán , mik
Spustit audio

Související