Léto na Plusu. Prázdninové vysílání nabízí nové Radioknihy, podcasty i Kriminálku

30. červen 2023

V rámci letního provozu posouvá Český rozhlas Plus tradičně začátek ranního živého proudu o hodinu později. Zařazuje taky řadu tematických seriálů, zaměřených na historii, psychologii a zajímavé premiéry Radioknihy.

Začátek ranního živého zpravodajského proudu Plusu se v červenci a srpnu tradičně posouvá na sedmou hodinu ranní. Posluchači ale souhrn hlavních událostí z politiky, společnosti, vědy i byznysu dostanou každý všední den mezi 7 až 9.30 hod. v nezměněné kvalitě.

Jeden z nejsledovanějších pořadů Plusu, Radiokniha, představí v létě hned tři premiéry: Život po Kafkovi od Magdalény Platzové, oceňovanou Skutečnou cestu ven Patrika Bangy a Invazi 1968. Ruský pohled od Josefa Pazderky. Dále pak historické knihy Treblinka, slovo jak z dětské říkanky nebo Do Ostravy za trest.

Od 8. července vysílá stanice podcast Příští adresa: JAR o Češích, kteří po roce 1968 odešli do vzdálené Jižní Afriky. Na začátku srpna ještě rok 1968 připomene dokument Rok 1968 mi obrátil život naruby.

Od 24. července nabídne Plus na konci odpolední vědecké půlhodiny ve všední den nový podcast Archeologie temného dědictví – krajinou táborů o nacistických a komunistických koncentračních lágrech na českém území, po kterých se doslova slehla zem.

Každý letní sobotní večer bude stanice vysílat oblíbenou Kriminálku, která zvítězila v posluchačské anketě Podcast roku ve veřejnoprávní kategorii.

Pořad Příběhy pokladů posluchače od 8. července už tradičně každou sobotu zavede ke skvostům naší architektury a nabídne jim jejich zajímavý příběh.

Jak neztratit (nejen) během léta hlavu napoví speciální série Hovorů s podtitulem Buďte v klidu. Nabídne nejrůznější recepty na psychickou pohodu.

Přejeme krásné léto!

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.