Má drive a elektrizující napětí v hlase. Eliška Kotlínová na albu O mně

16. únor 2024

Mladá zpěvačka Eliška Kotlínová pochází z Vodňan a vydala v loňském roce album O mně. Její nahrávka stojí za poslech z několika důvodů.

Na tomto světě prostě musím nějak žít, je to jen těžší, než se zdá, zpívá Eliška v jedné písni. A podobná upřímnost, opravdovost a poctivost čiší ze všech 10 písní jejího nového alba.

Eliška Kotlínová má pozoruhodný hlas, který připomíná vynikající české zpěvačky, které působily v 60. letech minulého století. Jenže Eliška stejně brilantně umí zpívat naprosto současným fílingem typickým pro aktuální popovou scénu.

Eliška prostě navázala na dobrou tradici tuzemské populární hudby, ale její album míří na současné generace. Dokáže spolehlivě oslovit mladé i dospělé publikum. Má drive a elektrizující napětí v hlase, které dokáže přeskočit jako výboj a dát pořádnou ránu.

Vzpomeňte si na moje slova, až bude končit píseň Těžší, než se zdá Elišky Kotlínové. Příjemný poslech Českého rozhlasu Ostrava vám přeje Milan Bátor.

autor: Milan Bátor
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.