Magnetoterapii neucítíte, přesto zabírá na desítky zdravotních problémů

16. únor 2024

Bez přírodního zemského pole by neexistoval život. Každá živá buňka vnímá pulzy zemského magnetického pole. Membránou buňky jdou živiny dovnitř a odpady ven, a to díky kladným a záporným iontům.

Pulzní magnetoterapie pouze doplňuje nedostatek přírodního pole. Podle zvolené frekvence, tvaru pulzu, polarity, převažuje daný účinek. Ing. Jiří Hajda se léčbou pomocí magnetoterapie zabývá více než dvacet let. Podle jeho zkušeností skutečně funguje a má blahodárný vliv na lidský organismus.

Působí proti bolesti, odplavuje škodliviny

Dlouhodobé výzkumy prokázaly základní účinky magnetoterapeutického pole:

  • analgetický (indukce proudu v nervových vláknech způsobuje blokaci průchodu bolesti)
  • vasodilatační (díky polarizaci krvinek dojde k prokrvení a lepšímu přenosu kyslíku)
  • regenerační a hojivý (aktivace tvorby nové tkáně, vhodné na zlomeniny, pooperační stavy, endoprotézy, artrózy)
  • myorelaxační (odplavení metabolitů uvolňuje spasmy, totéž se děje při masáži)
  • protiedémový (zrychlení látkové výměny napomáhá vstřebání otoků)
  • protizánětlivý
  • detoxikační

Pískání v uších i diabetická noha

„Aplikaci magnetoterapie vysvětluji lidem po celé republice, v lázních, rehabilitacích i v rodinách. Nejčastější jsou artrózy, například kyčle, páteř, různé diabetické nohy, stavy po výměně kloubů, velmi často se jedná o syndrom karpálního tunelu, i u mladých lidí, kteří pracují denně na počítači," říká Hajda.

„Osteoporóza, Parkinsonova nemoc, neuropatie, tedy ztráta citlivosti dolních končetin, to všechno jsou onemocnění, která může magnetoterapie kladně ovlivnit. V poslední době velmi často řešíme i pískání v uších – tinnitus,“ vyjmenovává další onemocnění Jiří Hajda.

Jen dlouhodobá aplikace je zárukou úspěchu

Základem léčby je přístroj, ze kterého se po nastavení parametrů vysílají elektrické impulzy o nízké frekvenci. Ty jdou do aplikátoru a tam se v cívce přemění na magnetický pulz. Vy ten aplikátor máte přiložený k tělu, pokud ležíte, používají se aplikátory kruhové. Záleží na tom, kde přesně se magnetoterapie aplikuje.

„Lidé se mě někdy ptají, jestli to nemáme rozbité, že při aplikaci vůbec nic necítí. Pravdu mají v tom, že tělo skutečně ty pulzy nevnímá. Ale stačí vzít do ruky magnet, začne to vibrovat a pacient vidí na vlastní oči, že do těla skutečně ty pulzy jdou,“ objasňuje Ing. Hajda a zdůrazňuje, že magnetoterapie prokáže blahodárné účinky jen při dlouhodobém užívání.

„Deset předepsaných aplikací od lékaře? To je jakoby vám na rozjetou angínu doktor dal jen jeden penicilín,“ uzavírá Jiří Hajda.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.