Malá Ostrava III. Zveme vás do Studia 1 na koncert dalších tří folkových kapel

4. duben 2024

Přijďte si užít pohodovou atmosféru na další koncert z cyklu Malá Ostrava. Tentokrát budou našimi hosty kapely Pakostra, Lesanten a písničkář Jiří Monty Motyčák.

Na Malou Ostravu vás zveme ve čtvrtek 18. dubna od 19:00 do studia S1 Českého rozhlasu Ostrava. Vstup je volný. Těší se na vás i průvodci večerem Milan Kaplan a Richard Piskala.

Průvodci koncertem Richard Piskala (vlevo) a Milan Kaplan

O účinkujících

Pakostra – seskupení tří špičkových muzikantů: frontman skupiny Buty Radek Pastrňák, bluesová legenda Jiří "Kosťa" Kostadinov a jazzový basista Josef Pak. Co se týče repertoáru, má Pakostra dva hlavní zdroje. Jedním je Radek Pastrňák se svými hity, které skládal v minulosti pro Buty a dnes je přináší právě do Pakostry. Druhým je Jiří Kostadinov, který též skládá písně, např. v minulosti pro kapelu Dobráci od kosti. Písně pak tito tři zkušení hudebníci dotahují k dokonalosti svým provedením a bluesovým feelingem.

Lesanten – patří k nejvýraznějším představitelům folkrocku na severu Moravy. Původně pod názvem Doudaband (vítěz Porty 2002) si kapela zahrála na mnoha festivalových pódiích. Po změnách v obsazení a žánrovém posunu se po letech rozhodli pokračovat jako Lesanten, což je název poslední skladby na jejich původním albu Na jabloni.

Jiří Monty Motyčák – je písničkář pocházející z Bílovce. Několik alb vydal se skupinou Mimostojící, několik se skupinou Duo Juyos Complet a několik jako sólový hráč.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.