Michael Frayn: Číňani

16. březen 2019

Komedie o stereotypech večeří s přáteli. Učinkují: Tereza Bebarová, Martin Stránský, Martin Myšička, Zuzana Slavíková, Jan Cina... Poslouchejte do soboty 23. března.

Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo ještě týden po odvysílání zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc zdarma on-line. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly může najít ke stažení na webu Radioteka.cz.

Jsou to přátelé stejného věku, názorů, sociálního postavení i okruhu zájmů, kteří se hostiteli Stevovi neustále pletou. Jako Číňani. A co teprve když na večeři nedopatřením pozve bývalého partnera dámy, která právě při této příležitosti hodlá představit svůj nový vztah s extravagantním mladíkem...

Nezbývá, než zajistit, aby se za žádnou cenu nepotkali. Takové rozhodnutí přinese Stevovi a jeho ženě Jo perné chvilky. Posluchačům ovšem ve výsledku neobyčejnou kaskádu komických situací, které postupně nabývají zcela absurdních rozměrů.

Účinkují: Tereza Bebarová, Martin Stránský, Martin Myšička, Zuzana Slavíková, Jan Cina, Kryštof Racek a další
Přeložil: Petr Zelenka
Zvuk: Radek Veselý
Zvuková spolupráce: Petr Šplíchal
Rozhlasová úprava a dramaturgie: Klára Novotná
Režie: Dimitrij Dudík
Natočeno v roce 2015

Spustit audio

Nejnovější hry a četba

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.