Michaela Vetešková: Vlakáček z Dršovic

14. červenec 2019

Na nádraží v Dršovicích žije Vlakáček. Stará se o to, aby všechno kolem něj bylo tak, jak má být. 

Vlakáček toho má na starosti dost: aby cestující byli spokojeni, lokomotivy a vlaky byly dobře naladěné, aby správně fungovaly semafory a koleje vedly tam, kam mají. Co všechno se na takovém nádraží odehrává a jakým způsobem tohle dění ovlivňuje Vlakáček, o tom jsou Hajajovy pohádky.

Čte: Daniela Bartáková
Pro rozhlas napsala: Michaela Vetešková
Dramaturgie: Zuzana Vojtíšková
Režie: Yvona Žertová
Premiéra: 22. 6. 2015

Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo ještě týden po odvysílání zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc zdarma on-line. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení na webu Radioteka.cz.

Vlakáček a nenasytný tunel

Aby někdo na nádraží plakal, to Vlakáček nemůže dopustit! Proč holčička Majda roní slzy kvůli tunelu, to se dozvíte od Hajaji.

Vlakáček a Tadeáš Kobliha

Chtít mlsat, to člověk určitě občas může. Ale vysmívat se ostatním a nechávat je v bryndě, to se příliš nevyplácí... O tom se moc dobře přesvědčil Tadeáš Kobliha.

Vlakáček a štěně Hepčí

Ztratit se na nádraží, to není příjemné ani pro štěně. Jestli se Vlakáčkovi podaří najít páníčka pro smutného pejska, to vám poví Hajaja.

Vlakáček a Nuda

Čekání je ošemetná věc. Zvláště, když se do nádražní čekárny vplíží nuda. Ta může přemoci i Vlakáčka. Jestli se tak stane, to uslyšíte od Hajaji.

Vlakáček a lokomotiva Baguna

Vlakáčkovi se v kapse usadil nezvaný host a ne a ne odtud odejít. Jak skřítkovi pomůže lokomotiva Baguna?

Vlakáček a zapomenutá kolejnice

I na nádraží se občas stane, že se někdo cítí být odstrčený a opuštěný. Jenže když začne vzdychat kolejnice, může to být hodně nebezpečné...

Vlakáček a Kolejka

Vlakáček žije ve svém polorozpadlém hrádku na nádraží v Dršovicích sám. Ale jednoho dne se u něj doma v houpacím křesle usadí cizí skřítek. Jak se s jeho návštěvou Vlakáček vypořádá?

autoři: Tvůrčí skupina Drama a literatura , Zuzana Sikačová
Spustit audio