Moniku Brýdovou baví inspirativní kombinování oblečení, osvědčil se jí například rukávník

21. duben 2021

„Mým šatníkovým hitem je červená džínová bunda, kterou jsem původně vůbec nechtěla. Jak se ukázalo, mému šatníku velmi prospěla,“ konstatuje známá českobudějovická kreativní publicistka Monika Brýdová. Stačí totiž do bundy měnit trička, šátky, k ní sukně a pokaždé si připadá, že je zajímavě oblečená.

Také se nebojí například ze šatů odstřihnout dlouhé rukávy a vytvořit z nich svůj další šatníkový hit – rukávník. „Ráda totiž nosím trička a tílka a večer se tenhle kousek oděvu opravdu hodí,“ vysvětluje. „Rukávníky mám dokonce v několika barvách a provedeních,“ dodává.

A když potřebuje udělat „průvan ve skříni,“ neváhá poslat oblečení dál – svým kamarádkám nebo mamince a jejím kamarádkám.

„Rozhodně si myslím, že každá z nás by měla mít ve skříni pár hezkých kousků, které se dají kombinovat a nebát se klidně věci přešívat. Třeba zakoupené úzké tričko jsem změnila v takový návlek na ledviny na kolo. Další šaty jsem ustřihla šikmo a vyrobila z nich tuniku,“ vypráví Monika Brýdová.

A jak uslyšíte v pořadu Dámská jízda, důležité je podle ní také věnovat pozornost domácímu oblečení. „Měly bychom se především líbit samy sobě,“ říká.

Další tipy Moniky Brýdové si poslechněte v Dámské jízdě. Pořad dále nabízí zalistování knihou Husí táta a přidá užitečné rady pro vaše vlasy.

Spustit audio

Související