Na Pardubickém závodišti se zase bude bruslit

4. prosinec 2020 13:44

Dostihová sezona sice skončila, ale ta zimní právě začíná. Milovníci bruslení mohou už od příštího týdne využít ledovou plochu Zimního sportovního parku, která stojí v areálu Pardubického závodiště.

Vzhledem k aktuálním epidemickým opatřením je kapacita kluziště pro veřejné bruslení omezena. Prodej on-line vstupenek začne dnes v 18 hodin.

Poprvé se širší veřejnosti, v případě ideálních meteorologických podmínek, areál otevře v pondělí 7. prosince a nabídne kombinaci bloků pro veřejné bruslení i hobby nájmy. O vánočních svátcích bude zaveden speciální režim.

V roce 2019 přišlo na kluziště v Pardubicích každý den kolem 400 bruslařů

„Jsme rádi, že můžeme nejen obyvatelům Pardubic nabídnout možnost sportovního vyžití. Tak jako v jiných sektorech se však musíme řídit i nastavenými protiepidemickými opatřeními a kapacitu plochy omezit. Věříme, že všichni toto pochopí a budou pravidla respektovat a že si bruslení v areálu závodiště užijí,“ řekl ředitel Dostihového spolku Jaroslav Müller.

Kluziště pro 50 lidí

Aktuálně je kapacita ledové plochy maximálně 50 osob. Vstupenku je nutné koupit dopředu. V online prodeji bude také možné si ledovou plochu pronajmout.

Ledová plocha je stejně jako v předchozí sezoně postavena za paddockem. K dispozici jsou skříňky k uložení věcí. Půjčovnu a broušení bruslí zájemci najdou ve vestibulu tribuny D, stejně jako automat na teplé nápoje. Pro parkování je vyhrazeno parkoviště u hlavní brány.

Provoz Zimního sportovního parku je závislý na vývoji počasí. Příliš vysoké teploty nebo vytrvalý déšť můžou bruslení překazit, v takovém případě bude ledová plocha pro bruslení uzavřena a vstupné bude vráceno na účet kupujícího.

autor: Honza Ptáček | zdroj: Dostihový spolek

Související