Naďa Konvalinková u Haliny Pawlowské: Netušila jsem, že když si beru Kaisera, beru si i Lábuse

Její dětství nebylo bez mráčku. Na životním optimismu to ovšem herečce Nadě Konvalinkové neubralo. Pozitivní energii rozdávala i na návštěvě u Haliny Pawlowské.

Svůj humor a nadhled využila v životě mnohokrát. V manželství s Oldřichem Kaiserem to ani jinak nešlo. Seznámil je Nadin spolužák z DAMU Marcel Vašinka a byla to láska vlastně skoro na první pohled, vzpomíná herečka. „Pořád jsme se na sebe koukali, pak jsme se začali líbat a druhý den nám říkali Romeo a Julie.“

Nejhorší byl telegram od Brežněva

„Netušila jsem, že když si beru Kaisera, beru si i Lábuse,“ směje se po letech Naďa Konvalinková. „Všechny recese, které prováděli, zkoušeli nejdřív na mně. Když se narodila Karolínka, dostala jsem do porodnice telegram od Husáka, Brežněva, Štěpána, Indry, Biľaka, Švorcové… Nepromluvila tam pak se mnou noha od postele, dokud neprošel vrátnicí Lábus a od vrátného po primáře se ptal: ‚Nedostala paní Konvalinková nějakej telegram?‘ Pak jim to došlo.“

Proč lituje, že kdysi roztrhala své zamilované deníky? Jak vzpomíná na svoji velkou přítelkyni Květu Fialovou? A o čem je její rozhlasový pořad Pochoutky na talíři? Poslechněte si celý rozhovor v audioarchivu.

Speciál Haliny Pawlowské Pokračování za chvilku: Co Čech, to Němcová poslouchejte v premiéře ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky každý den po 12:00 anebo v repríze po 20:00. Každý díl najdete ještě týden po odvysílání na stránce pořadu zdarma. Díly nejsou ke stažení.

autoři: Halina Pawlowská , and
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.