Nahrávání ve velkém (studiu)

7. listopad 2013

Po náročném, jazzově laděném programu, kterým SOČR přispěl k završení oslav rozhlasových devadesátin (koncert v Obecním domě 4. 11.), se bude během listopadu intenzivně věnovat nahrávací činnosti.

Ve spolupráci s barytonistou Martinem Bártou a šéfdirigentem Ondrejem Lenárdem natočí árie ze Smetanových oper Libuše (Přemysl), Tajemství (Kalina), Čertova stěna (Vok) a Braniboři v Čechách (Tausendmark). Dojde i na Dvořákovu operu Šelma sedlák (árie Knížete z 1. dějství) a závěrečný zpěv Revírníka z Janáčkových Příhod lišky Bystroušky.

Zúročením intenzivní přípravy na zmíněný slavnostní koncert bude pořízení nahrávky Klavírního koncertu E dur od Emila Viklického se sólistou Janem Simonem. Dále Ondrej Lenárd nahraje s rozhlasovými symfoniky symfonickou báseň Macbeth od Richarda Strausse, a hostující dirigent Tomáš Brauner suitu z Čajkovského baletu Labutí jezero. Pod taktovkou druhého ze jmenovaných dirigentů doprovodí orchestr i svého kolegu, prvního trumpetistu SOČRu Marka Zvolánka. Zhostí se sólového partu v Koncertu pro trubku od Jiřího Pauera.

Spustit audio

CD SOČRu v e-shopu