Nebojte se dát věcem druhou i třetí šanci. Stará plechovka a bedýnka mohou u vás doma ještě zazářit, říká Monika Brýdová

3. květen 2023

Zajímavá váza z malých lahviček, květináč z plechovky oblepený dřívky z nanuků nebo lékařských špachtlí. Českobudějovická kreativní publicistka Monika Brýdová pro své tvoření využívá věci, které původně sloužily jiným účelům.

„Baví mě dávat věcem druhou, ale také i třetí šanci, zajímavě recyklovat. Kdo si to jednou úspěšně vyzkouší, experimentuje dál,“ říká.

Například bedýnka od mandarinek se po malém tvořivém zásahu stala bylinkovým truhlíkem na jejím balkóně. „Fantazii se meze nekladou. A když vám dospělé děti řeknou, že k narozeninám nechtějí nic, můžete jim jejich přání vyplnit. A peníze, které jim přesto chcete darovat, se díky rámečku a vystřiženým písmenům dají zajímavě schovat,“ usmívá se Monika Brýdová.

Pokud se chystáte na výlet na Hlubokou, můžete tam do 14. května objevovat obří kraslice. Jednu z nich namalovala letos právě Monika Brýdová. V Dámské jízdě nabídne inspiraci pro májové tvoření a připomene, že pokud člověk chce a objeví ten správný kurz, může se pustit i do šití bot.

K tomu v pořadu přidáme další díl seriálu o zdravém životním stylu. Výživová poradkyně Jindra Jeníková mimo jiné vysvětlí, proč není dobré usínat u televizní obrazovky.

autor: Mirka Nezvalová | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související