Nezajímalo ji ani jméno, chtěla jen zkusit něco jiného. Najít vážný vztah je těžké

14. březen 2023

„V létě jsme měli s klukama bar u vody a přijelo nám tam na šlapadlech 15 holek, co slavily loučení se svobodou. A ta jedna nadhodila: tak když je tady ten černoch, a tys tuhle zkušenost ještě neměla, není ta příležitost právě dnes?“ vzpomíná Orlando. Říká, že holky si s ním často chtějí jen otestovat svoje představy, ale dobrý vztah se mu nehledá snadno. V podcastu Lásky čas vysvětluje, jaké řeči ho odradí už na prvním rande.

„Bývalá partnerka mi po dvouletém vztahu řekla, že se mnou byla jenom proto, aby se přesvědčila, že to, co se o nás černoších říká, je pravda,“ popisuje Orlando. Stereotypy, se kterými se Orlando běžně setkává, komentuje ve druhé epizodě série Lásky čas anglista a amerikanista Jeffrey Allen Vanderziel.

Také Fukiho lidé opakovaně oslovují s tím, že chtějí zkusit neznámé: „Jeden kluk mi napsal, že by chtěl ochutnat Asii. Já přece taky neříkám, že chci ochutnat bílý maso. Nechápu, proč mají lidi zapotřebí tohle vytahovat,“ krčí rameny Fuki. O specifikách české gay komunity ve vztahu k etnickým minoritám mluví v podcastu sociolog Zdeněk Sloboda.

Poslechněte si, jak se v Česku randí klukům z etnických minorit. Orlando a Fuki zažívají přehnaný zájem i odmítnutí. Jaké řeči je na rande iritují?

Upozorňujeme, že tento pořad není vhodný pro děti.

Natálie Sousa

O sérii Lásky čas

Podcast připravuje pro Radio Wave novinářka Natálie Sousa. V šestidílné sérii se věnuje randění a vztahům generace Z a mladších mileniálů napříč etniky v Česku. Zkušenosti lidí z minorit i z majority komentují akademici a mladí intelektuálové. Lásky čas startuje 7. března 2023 a novou epizodu publikujeme každé úterý.

Autorka: Natálie Sousa
Kreativní producentka a dramaturgyně: Veronika Ruppert
Zvuk: Jan Brauner
Hudba: Ai fen
Vizuály: Natalie Kubenk
autoři: Natálie Sousa , Veronika Ruppert
Spustit audio

Související