Novou lávku dělníci u Smetanova domu v Litomyšli uloží až za týden

14. červen 2023 10:30

V Litomyšli pokračují opravy nadchodu u Smetanova domu. Práce začaly v březnu, kdy dělníci nejprve odstranili starou mostovku a chystají se na jejím místě položit novou.

Nad silnicí I/35 se pilně pracuje, lávka je bez mostovky a dělníci pracují při okrajích přemostění. „Aktuálně se bední a betonuje. Je vidět torzo po předešlých nájezdových rampách, které se budou s ohledem na aktuální legislativě prodloužit,“ popsala Mluvčí radnice Anna Doubravová.

Odložená lávka

Ve výrobě už jsou betonové nosníky. Starou mostovku, která byla v havarijním stavu, dělníci zbourali v březnu. Novou mostovku měla stavební firma původně ukládat tento víkend. Kvůli zahájení Smetanovy Litomyšle a kvůli zdržení přípravných prací to nakonec bude až příští sobotu.

„Plánujeme jednodenní uzavírku daného úseku silnice I/35, kdy dojde k usazení mostovky zpět na připravené piloty,“ řekla mluvčí radnice.

Pokládání nové mostovky v sobotu 24. června by mělo trvat od 8 do 20 hodin. Na opravu celého nadchodu město získalo dotaci, která pokryje většinu nákladů.

„Vysoutěžená částka za realizaci celého nadchodu je 26,3 milionu a Státní fond dopravní infrastruktury nám přislíbil dotaci 25 milionů korun,“ říká starosta Daniel Brýdl (Generace 89).

Veškeré opravy nadchodu u Smetanova domu by měly být hotovy do konce října.

Spustit audio

Související