Nový pardubický útulek pro opuštěná zvířata bude nakonec ve Starých Čívicích

24. červen 2022 15:15

Pardubice budou mít nový zvířecí útulek. Zastupitelé po několika letech nakonec našli vhodné místo v lokalitě nazvané Jámy ve Starých Čívicích, kde by objekt neměl nikomu vadit. Teď je útulek v areálu veterinární kliniky, ale tam je nedostatek místa a navíc má v místě vzniknout nový domov pro seniory.

O potřebě nového místa pro útulek se debatuje od roku 2003. V úvahu v minulosti připadalo přes 30 míst, třemi se radnice zabývala podrobněji. Například místo v lesoparku na Dukle se mnohým nelíbilo, protože bylo blízko základní školy.

Místo bez sousedů

Místo, kde byly dřív silážní jámy, se nakonec ukázalo jako nejlepší. Ve Starých Čívících v této lokalitě není v okolí bytová výstavba ani jiné objekty. Oblast je dál od centra, vede tam MHD.

Po sanaci by tam měl být útulek za 44 milionů korun, veterina za 14 milionů korun a služebna městské policie za deset milionů se služebními psy. Investice je tedy celkem za 69 milionů korun.

Útulek ve Štrossově ulici nemá moderní vybavení ani dost místa. V areálu chce město v budoucnu stavět domov pro seniory. Také z tohoto důvodu chce útulek přemístit.

autoři: Drahomíra Bačkorová , pta | zdroje: Český rozhlas , ČTK
Spustit audio

Související