O radosti z jídla i ze života: Alkohol. Proč se alkoholu říká „prázdné kalorie“?
Proč se alkoholu říká „prázdné kalorie“? Ovlivňuje alkohol vstřebávání dalších živin v těle? Jaký má vliv na játra? Jaká jsou konkrétní rizika pravidelného pití alkoholu? Jsou nějaké tipy, jak pít méně na společenských akcích? Na co při konzumaci alkoholu myslet? Je lepší variantou nealko pivo nebo víno? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
Související
-
Pít na stres nebo na hádku není dobré. I jedno pivo už je rizikový vzorec, říká psychoterapeutka
Představa alkoholika s červeným nosem a lahví, která mu kouká z kapsy, neplatí. Hlavní jsou rizikové vzorce chování, říká terapeutka Marie Funke z centra Adicare.
-
Alkohol: Jak to udělat, aby nás po ránu nebolela hlava, když jsme si dali skleničku s přáteli?
Kde našel Roman Vaněk radu? Proč pátral v knize z roku 1838? „Proč kořalku s pepřem nepíti?“. Exkluzivně pro stanici Český rozhlas Dvojka připravil Roman Vaněk.
-
Jaké je nejlepší víno? To, co vám chutná, říká degustátor, který ochutnal i ta nejpodivnější
Degustátor, mezinárodní porotce, novinář, učitel a popularizátor vína – to je Luboš Bárta. S vínem procestoval celý svět, napsal o něm několik knih a tisíce článků ...
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.