Tereza Bebarová
Moderuji rubriku Jezte, ať vám to sluší na Dvojce.
Všechny články
-
O radosti z jídla i ze života: Maso. Jaké živiny nám dodá? Kdo by měl jeho konzumaci omezit?
Existuje doporučení, jak často maso jíst? Co maso a hormony či antibiotika? Jak je na tom červené maso? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.
-
O radosti z jídla i ze života: Vejce. Je rozdíl mezi farmářskými, z podestýlky a klecového chovu?
Jaké živiny nám dodají vejce? Kolik jich můžeme sníst za den? Jak je to s vejci a vysokým obsahem cholesterolu? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.
-
O radosti z jídla i ze života: Půsty v rámci tradice. Je velikonoční půst zdravý pro tělo?
Co je velikonoční půst a jaký má význam? Jaký je rozdíl mezi jinými formami půstu? Jsou benefity, které přináší? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
-
O radosti z jídla i ze života: Protein. Je rozdíl mezi rostlinnými a živočišnými proteiny?
Co je proteinový prášek a jak se vyrábí? Pro koho je vhodný? Má se rozmíchat ve vodě, nebo může být i mléko? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.
-
O radosti z jídla i ze života: Carnivore dieta. Jaké potraviny jsou zakázané? Pomáhá při hubnutí?
Co si pod tímto pojmem mám představit? Proč se nyní tato dieta stává populární? Má nějaké benefity? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
-
O radosti z jídla i ze života: Veganství. Co znamená veganská strava a co vše je omezené?
Dají se veganskou stravou zajistit veškeré potřeby našeho těla? Jakých chyb se vegani často dopouštějí? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.
-
O radosti z jídla i ze života: Sůl v potravinách. Kdo by si její konzumaci měl hlídat?
Jaký je doporučený denní příjem a jak jsme na tom s její konzumací my Češi? Kdy je vhodné začít solit dětem? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.
-
O radosti z jídla i ze života: Kofein. Jaká rizika může mít konzumace kofeinu či kofeinových nápojů?
Co vlastně kofein je a jak funguje v našem těle? Jaká denní dávka je bezpečná? Existují benefity kofeinu? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
-
O radosti z jídla i ze života: Železo v potravinách. Proč je pro naše zdraví důležité?
Jak se pozná jeho nedostatek v organizmu? Je nejlepším zdrojem železa červené maso? A co špenát či červené víno? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
-
O radosti z jídla i ze života: Vápník. Jsou mléčné výrobky jeho nejlepším zdrojem?
Proč vápník potřebujeme? Jaká je jeho denní doporučená dávka? Komu nedostatek vápníku nejvíc hrozí a proč? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »