O radosti z jídla i ze života: Železo v potravinách. Proč je pro naše zdraví důležité? Komu jeho nedostatek hrozí nejvíc?
Jak se pozná jeho nedostatek v organizmu? Je nejlepším zdrojem železa červené maso? A co špenát nebo červené víno? Je něco, co z jídelníčku naopak vyřadit? Může dojít k předávkování železem? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
Související
-
O radosti z jídla i ze života: Vápník. Jsou mléčné výrobky jeho nejlepším zdrojem?
Proč vápník potřebujeme? Jaká je jeho denní doporučená dávka? Komu nedostatek vápníku nejvíc hrozí a proč? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
-
dTest radí, jak poznat kvalitní doplněk stravy s omega-3
Pokud jíte ryby aspoň 2x týdně, tak určitě nepotřebujete doplněk stravy s obsahem omega-3 nenasycených mastných kyselin, které si vzal na mušku časopis pro spotřebitele.
-
Potravinové doplňky bez chemie? Nemožné
Propagovat život bez zbytečné chemie je dnes módní. Slovo „chemie“ nezřídka funguje jako strašák označující něco nezdravého. Přitom chemie je všude kolem nás. I vař...
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka