Obejváci vznikli v bytě a mají se i s hladivým zpěvem Kristýny Barchini čile k životu

V Koncertních ozvěnách od Tří lvů se vrátíme k loňským říjnovým Večerům S v českobudějovickém Divadle U Kapličky a z jejich programu vybereme sedm songů z vystoupení pětičlenné jihočeské kapely Obejváci.

Už to jméno musí zaujmout. Je dobré, když je název kapely nápaditě vybrán jako naznačení jejího příběhu, nikoliv zcela nahodile. Obejváci tím naznačují, že jejich prvním koncertním sálem a nahrávacím studiem bylo v čase covidu domácí prostředí – „obejvák“.

Obejváci jsou na světě ani ne tři roky, avšak sestávají ze zkušených muzikantů s minulostí ve známých jihočeských skupinách Sem-Tam nebo Bonsai č.3, a tak se v jejich písničkách s dobrými texty mísí folk s bluegrassem i jinými vlivy v nástrojovém obsazení banjo, dvě mandolíny, housle, kytara, kontrabas s příjemným ženským vokálem – ten patří rozhlasové kolegyni Kristýně Barchini.

Ta tvoří Obejváky se svým manželem, kapelníkem, kytaristou Lubošem Barchinim, houslistou a mandolinistou Janem Pelechem, bandžistou Lukášem Šebestou a kontrabasistou Karlem Kačerem. 

Ještě aktuální dovětek: některé písničky, které si v Koncertních ozvěnách od Tří lvů poslechnete, se objeví na prvním albu Obejváků, které kapela točí ve vyhlášeném vyšebrodském studiu Jana Friedla.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související