Od politika většinou moc muziky nečekáme. Jednu z výjimek najdeme v kapele Adobre

5. únor 2024

Hudba a politika obvykle nejdou moc dohromady. Svědčí o tom nejen nevalná podpora kultury obecně, ale také lhostejnost politických reprezentantů k projevům společnosti, které ji spojují a dávají smysl.

Naštěstí existují výjimky a jednou z nich je Lukáš Curylo, který 3. února oslavil své kulaté narozeniny. Jako šéf charity a náměstek hejtmana pro kulturu bychom mohli dlouze hovořit o tom, co všechno pro kulturu Moravskoslezkého kraje Lukáš Curylo udělal. Vídávám ho pravidelně na rozličných kulturních událostech, na kterých nikdy nechybí.

Sympatické je rovněž to, že Curylo má svou vlastní autorskou kapelu s názvem Adobre, v níž hraje na klávesy a skládá hudbu a píše texty. Její žánr asi některé z vás překvapí: od klidného a křesťansky založeného politika by asi metalovou formaci mnoho z vás nečekalo. Kapela píše písně s českými texty, které se zabývají celou řadou společenských jevů, žánrově je můžeme popsat jako avantgardní tvrdý rock s metalovými prvky.

Lukáši Curylovi přejeme k narozeninám mnoho sil do nelehké práce ve věci veřejné a držíme jeho kapele Adobre palce. Tady je píseň Temná věž. Příjemný poslech Českého rozhlasu Ostrava vám přeje Milan Bátor.

autor: Milan Bátor
Spustit audio

Související