Od rozhlasového mikrofonu, přes divadlo a televizní studia k cirkusu Humberto. Život Jardy Pavlíka je pestrý

Jako devatenáctiletý student neplánovaně vstoupil do olomouckého studia Českého rozhlasu, a zůstal deset let. Za tu dobu natočil stovky pořadů. „Cítím nostalgii,“ řekl, když se znovu posadil k mikronu s velkým R.

Z rozhlasové práce stále těží i ve svém současném zaměstnání. V cirkuse Humberto totiž nejen staví a bourá, ale také zvučí, svítí, provází návštěvníky, stará se o sociální sítě, míchá hudbu a točí dokumenty.

Prostor, ve kterém žiješ, nemusí být velký, důležití jsou ti okolo tebe.
Jaromír Pavlík

Přiznává, že o lidech od cirkusu měl úplně jinou představu. A teď cítí potřebu ukazovat a vysvětlovat, jak je to doopravdy. „Spustil jsem projekt ‚Jsme lidé jako vy‘, ve kterém majitelé a zaměstnanci cirkusů vzpomínají a zvou do svých domácností,“ upozorňuje. Stojí také za aktivitou „Nic neskrýváme“, která umožňuje návštěvníkům projít si zvěřince.

Jarda Pavlík, který pracoval v několika televizích, byl mluvčím pražského Národního divadla i Národního muzea, bydlí už několik let v maringotce. „Prostor, ve kterém žiješ, nemusí být velký, důležití jsou ti okolo tebe,“ je přesvědčený. Zimuje ale v Olomouci, městě, kde je stále jeho doma.

Jaromír Pavlík

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Větrník najdete i na webu Českého rozhlasu Olomouc nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio