Oprava magistrály omezuje dopravu v úseku od Nuselského mostu po ulici Táborská. Potrvá do 17. prosince

6. listopad 2023 11:06

Poprvé ve všední den dnes komplikuje pražskou dopravu omezení na magistrále v širším centru města. Silničáři pracují v úseku od Nuselského mostu k Táborské ulici, řidiči mají kvůli tomu v každém směru o jeden pruh méně než jsou zvyklí.

Obvykle řidiči projedou v obou směrech třemi pruhy, teď je provoz svedený do dvou. Práce se sice týkají jen směru z centra Prahy, kde silničáři musí úplně odfrézovat povrch silnice a položit nový, kvůli tomu ale museli jeden pruh převést do protisměru.

Čtěte také

Kromě magistrály, tedy ulice 5. května, a Nuselského mostu, jsou omezené i okolní sjezdy. V té nejsilnější špičce předpokládá Technická správa komunikací zdržení mezi deseti a třiceti minutami.

Důvodem oprav je špatný stav povrchu vytížené silnice, který je dvanáct let starý, vykazuje četné trhliny a již nesplňuje protihlukové parametry. Kromě toho mají silničáři v plánu opravit i odvodnění nebo obruby. Letošní práce jsou naplánované až do 17. prosince.

Druhá etapa opravy je zatím určená na jaro příštího roku, to by dělníci měli pracovat v podobném režimu a ve stejném úseku, tentokrát ale ve směru do centra Prahy. Více informací ZDE.

Situaci na místě sledoval dnes ráno reportér Adam Bejšovec, poslechněte si jeho postřehy.

autoři: Adam Bejšovec ,
Spustit audio

Související